Bara fiske

Följ med på fiske äventyr som drar igång så fort det hugger,

Blåsigt gädd mete Fredagen 13e

Kategori: Allmänt



Var ute med Tommy och Tony ifrån www.suomela.se .  På Trevligt Gädd mete fredagen den 13e togs tre PB på samma dag bland annat mitt 6,7kg. Mycket go dag med mycket blåst tyvärr tog vinden Tommys skopa sen tidigt 90tal RIP skopan

Läs gärna mer detaljerat om dagen på
www.suomela.se/

Mvh Thomas Karlström

Lite fiske snack.

Kategori: Allmänt

Igår så kom Simons angeldon som han hade beställt tidigare i veckan, Tack berras för en snabb leverans!
Det komiska var att Thomas fick sin isborr på posten samma dag. så nu är vinter fisket igång för fullt, och man hoppas på stor fångst denna säsong!

Blev bara massa snack igår och fixade anordningen som man hade, riktigt roligt var det!
Thomas och Simon satt på varsin sida av bordet och med fiske sakerna i nävarna! Thomas lärde sig att göra egna gädd tafsar medans simon satt på lina och tafs på angeldonen över en svart kopp kaffe.

Simon testade anorningen idag lite snabbt på isen, men ingen napp blev det, fiskarna kände bara på pimpelspöt lite, men så hungriga var dom ej.
Vi testar en ny runda mot kvällen efter Laken som gömmer sig under våra fötter.

Snart på kroken sitter fisken

Kvälls Lake.

Kategori: Allmänt

Idg var man taggad efter den ful snygga Laken, Thomas fick hem sina ismete spön och jag (simon) köpte mig ett sen tidigare, så vi åkte ut på isen och riggade upp grejena vi hade med oss! sen var det bara att vänta in firren, vi väntade inte så länge, för kl 20:26 så ringde det på spöt,Där drog Simon sin första lake på strax över 1 kg! Så glad man kan bli över en fisk, och nytt sett att fiska på, innan var det pimpling som gälde vintertid.
Kl 21:09 så fick Thomas sin första på 1,5 kg och 21:50 så blev det hans PB på 2,5 kg, ett stort grattis Thomas.

Idag var det milda grader runt 2-4 minus det var fullmåne och lite mulet. Någ den bästa dagen för laken.

Riggadfina fiskenStrax över 1 KgPB på 2,5 kg

På span

Kategori: Allmänt

Ja måndag och jobb som står på spel, Kunde inte släppa tankarna om att få besöka lite fiske butiker runt om i gävle, frågade lite tips om lak fiske, tack för bra tips ni alla där ute!

Blev inte så mycket fiske idag, bara testade anordningen för ismetet idag en snabbis, Men annars så var Simon och Thomas och spana in lite is runt om i gävle trakterna, borrade några hål på isarna, det var lite ostabilt på vissa ställen men håller kylan i sig så kan man snart vara och vandra på den tjocjka isen.

söndags fiske

Kategori: Allmänt


Då var det dags igen att leta efter fisken i hålen, någon minus grad var det när vi startade och så fortsatte det. Så Simon började med att han fick napp så fort pirken landade på botten. Men det var inget att hurra över, det är bara såna små betesfiskar som man bara släpper tillbaka i de iskalla vattnet, Så vi kämpade på iaf några timmar med glatt humör och kalla fötter, men sån jätte utdelning blev det inte, 4 st små abborar blev, glada blev dom som fick komma tillbaka till vattnet igen. Men imorgon är det lite andra planer, angeldon ligger på inköpslistan som nr 1 och så får man se hur det kommer att gå då.

Dagens skratt

Kategori: Allmänt

Roligt har vi haft med våra spö och ett glatt humör har vi glädjat oss med! Men som sagt så är vi inte dom sämsta amatör fiskarna, men dock är vi glada för vår fångst som vi får under dagen.
Pimpel Spöt i högsta hugg så beger vi ut på egen hand och utforskar den tunna isen som ligger under våra fötter!
Lite fisk blir det under dagen, stora som små blir fångsten, dom små åker i igen för att bli större till nästa säsong.
Blir nya tag imorgon på isen för ett par super glada amatörer!
Ha en bra skitfiske där ute alla och klä er varmt för annars så fryser ni som Charlie, (Ingen kan frysa som han) Bästa fångst idag, abbore på 3.8hg !


Morgon kl 9

Välkommen till min nya blogg!

Kategori: Allmänt